Olimpiada de la Soci: Rezultatele la Patinaj pe echipe, Biatlon, Snowboarding si Skiathlon

10-02-2014 05:54:53  |  Sport  |  0 comentarii

Patinaj artistic: echipa națională a Rusiei a castigat concursul pe echipe datorita victoriilor obtinute de cuplul Fedor Klimov - Xenia Stolbova în proba de patinaj liber și Julia Lepnitskoy în programul scurt și locului al treilea obtinut de perechea Ekaterina Bobrova și Dmitri Soloviev în proba de dans scurt .

Biatlon masculin: Ole Einar Bjoerndalen l-a egalat la numărul de medalii câștigate la Jocurile Olimpice de Iarna pe compatriotul sau Bjorn Daehlie ( 12 )dupa ca a castigat proba de biatlon din cadrul Olimipiadei de la Soci 2014.

Biatlon feminin: Anastasia Kuzmina din Slovacia a câștigat aurul olimpic la biatlon sprint de la Soci, dupa ce la precedenta editie a Jocurilor Olimpice de Iarna de la Vancouver castigase tot aurul olimpic. Ea a devenit prima biatlonista care câștiga 2 curse individuale, într-o singură disciplină în două jocuri Olimpice consecutive. Rusoaica Olga Vilukhina, debutanta la Jocurile Olimpice, a obținut locul al doilea și a câștigat prima medalie olimpică din cariera si prima medalie de argint pentru echipa Rusiei. Biatlonista ucraineana, Vita Semerenko a sosit a treia, de asemenea fiind la prima ei medalie olimpică.

Patinaj viteza: olandezul Sven Kramer a castigat proba de sprint 5000 m stabilind primul record olimpic la Olimpiada de la Soci (6:10:76).

Snowboarding: snowboarderul american Sage Kotsenburg a castigat prima "medalie de aur" a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci cu 93,5 puncte. El a fost urmat de Staal Sandbech cu 91.75 de puncte și Mark McMorriss cu 88.75 de puncte. Totodata acesta este si primul campion olimpic din istoria acestei probe.

Sarituri cu schiurile: Polonezul Kamil Stoch a câștigat titlul la sărituri cu schiurile de pe trambulina normală de duminică de la Jocurile Olimpice, cu sarituri de 105.5m si 103.5m acumuland un total de 278 de puncte. El a fost urmat de slovenul Peter Prevc si elvetianul Simon Ammann.

Skiathlon: de trei ori campioana olimpica, Marit Bjoergen a terminat cursa pe primul loc, devenind campioana pentru a patra oară, acesta fiind scopul ei pentru Jocurile Olimpice de la Soci.

Stiri despre: Snowboard, Patinaj

Comentarii facebook

Imagini Soci 2014

Patinaj artistic Rusia

Patinaj artistic Rusia

Patinaj proba dans

Patinaj proba dans

Skiatlon

Skiatlon

Snowboard

Snowboard

Proba de Sanie

Proba de Sanie

Sarituri cu schiurile

Sarituri cu schiurile

Schi

Schi

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *