Noi reguli privind pescuitul in Delta Dunarii

30-03-2017 16:46:19  |  Sport  |  0 comentarii

Potrivit Ordinului nr. 60 din 2017 privind accesul la resursele acvatice vii din domeniul public al statului in vederea practicarii pescuitului recreativ in habitatele piscicole naturale, cu exceptia Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii"  atribuirea dreptului de pescuit sportiv in fluviile, raurile si baltile naturale din Romania, cu exceptia Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii", se face de catre Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura.

Atribuirea dreptului de pescuit recreativ in habitatele piscicole naturale din Romania, cu exceptia Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii", se face de catre Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura, denumita in continuare ANPA, in calitate de administrator al resurselor acvatice vii, pe baza unui permis nominal emis de catre ANPA si eliberat de aceasta sau de asociatiile de pescari in scop recreativ, dupa caz, fara perceperea de taxe si tarife, astfel:
    - direct catre pescarii in scop recreativ pentru Dunare cu bratele sale, Marea Neagra si habitatele piscicole naturale necontractate de asociatiile de pescari in scop recreativ;
    - catre asociatiile de pescari in scop recreativ legal constituite si recunoscute, prin incheierea pe o perioada de 10 ani de contracte pentru utilizarea resurselor acvatice vii in scop recreativ, pentru toate celelalte categorii de habitate piscicole naturale;

Permisul de pescuit recreativ este valabil atat pentru zonele pe care asociatia al carei membru este a incheiat contracte de utilizare in scop recreativ (sportiv) a resurselor acvatice vii, cat si pentru zonele pe care alte asociatii au incheiate contracte, pe baza de reciprocitate, fara a se depasi capacitatea anuala de pescuit stabilita pe baza de studii stiintifice de specialitate.

Practicarea pescuitului recreativ (n.n. sportiv) de catre pescarii neafiliati la o asociatie de pescari in scop recreativ se face in baza regulamentului propriu al asociatiei care are incheiate contracte de utilizare a resurselor acvatice vii in scop recreativ pentru zona/zonele de pescuit recreativ solicitata/solicitate de acestia.

Modelul permisului de pescuit recreativ eliberat de asociatiile de pescari in scop recreativ este prevazut in anexa nr. 1 a Ordinului 60 din martie 2017.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *