Angajari invatamant anul școlar 2020-2021

09-10-2020 12:36:04  |  Titularizare  |  0 comentarii

În anul școlar 2020-2021, se suplimentează cu 750 de posturi, pentru pentru personalul didactic auxiliar și nedidactic din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

Prin intrarea în vigoare a Legii nr. 55 / 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 pe perioada stării de alertă, a fost restrans dreptul preșcolarilor, elevilor și studenților, de a desfășura activități didactice prin interacțiune ,,față în față” în unitățile și instituțiile de învățământ.

În acest sens a fost emisă OUG nr. 141/2020 privind instituirea unor măsuri pentru buna funcţionare a sistemului de învăţământ şi pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011 și Ordinul comun MEC/MS nr. 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, prin
carea au fost instituite măsuri specifice de protecție a elevilor și personalului din învățământ pentru ca activitatea didactică să se poată desfășura în condiții de siguranță sanitară.

Cursurile școlare au început în condițiile instituirii stării de alertă, organizarea activităților didactice făcându-se în mod diferențiat, prin respectarea unor măsuri stricte de igienă și distanțare socială, fapt care atrage micșorarea numărului de elevi într-o clasă, cu creșterea a numărului de clase și implicit de posturi.

În acest context, pentru a se putea asigura un act educațional de calitate, precum și respectarea măsurilor de igienă în învățământul preuniversitar, este necesară suplimentarea numărului de posturi pentru personalul didactic auxiliar și nedidactic din unitățile de învățământ preuniversitar de stat în anul școlar 2020-2021.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *