Simona Halep: Romania iti tine pumnii stransi in finala

06-06-2014 08:33:08  |  Sport  |  0 comentarii

Sambata, 7 iunie 2014, este o zi foarte importanta pentru istoria tenisului romanesc feminin, tanara de doar 22 de ani, Simona Halep, are in mana stiloul cu care isi poate grava numele in adn-ul tenisului feminin romanesc. Castigarea trofeului Roland Garros este un tel de ains pentru orice jucator de tenis performant.

În finala de la Roland Garros, Simona va încrucișa racheta cu Maria Șarapova. Nimeni alte decât câștigătoarea turneului parizian, în ediția 2012, și cea care a rupt seria incredibilă de victorii în finale a Simonei, șapte la rând.

Finala pe care constanteanca Simona Halep o va juca cu rusoaica Maria Șarapova, este asteptata cu sufletul la gura de intreaga Romanie si nu numai: romanca a atras atentia iubitorilor de tenis din intreaga lume, ea uimind prin precizie, concentrare, prestatia de pe teren fiind impecabila, calculata aproape matematic.

“Mi-au dat lacrimile. Am vrut să maschez puţin emoţiile. Este un sentiment incredibil să ajung în finală la Roland Garros, nici nu ştiu ce simt, mă simt puţin blocată (...) Până să înceapă meciul am fost relaxată, am stat cu echipa şi cu familia. Când am intrat însă pe teren am simţit o presiune în plus, m-am simţit mai nervoasă, a fost puţin ca în timpul sfertului de finală de la Australian Open. Corpul nu a mai fost atât de relaxat, a fost un joc foarte dificil şi din punct de vedere mental (...) Locul în clasament nu este atât de important, mai degrabă aş vrea să câştig fiecare meci, titluri. Acum 12 luni, nici nu mă gândeam că aş putea ajunge a treia jucătoare a lumii (...) Este incredibil să joc finala aici. Petkovic a fost o adversară dificilă, a jucat la un nivel ridicat, dar cred că eu am fost puţin mai puternică (...) Am foarte multă încredere în mine. Maria este o mare campioană, am jucat împotriva ei şi în finala de la Madrid, unde m-a şi învins. De ce nu, poate îmi iau revanşa acum”, a spus Simona Halep după semifinală.

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *