Recomandari
Arborele de ceai este un arbore nativ in Australia, preferă zonele mlăştinoase, dar este cultivat acum pe imense plantaţii, extractul acestuia fiind solicitat din ce in ce mai mult in intreaga lume. Există multe specii şi subspecii de arbore de ceai, toate avand o scoarţă interesantă, care se decojeşte de pe trunchi. Are frunze inguste ca nişte ace, flori albe sau in nuanţe diferite de roz. Denumirea acestuia provine incă din timpul lui James Cook, echipajul căruia savura după debarcarea in Australia, un ceai răcoritor preparat din frunzele arborelui melaleuca.
Uleiul esenţial de Tea Tree are virtuţi incontestabile ca antiseptic, acţionează inmpotriva infecţiilor bacteriene cutanate, pentru curăţarea şi dezinfectarea tăieturilor şi a unor răni superficiale. Este unul dintre cele mai neiritante uleiuri antiseptice.
In cosmetică este interesant pentru acţiunea benefică asupra pielii acneice sau cu tendinţe de suprainfectare, preventiv sau curativ. De asemenea şi in igiena intimă este un aliat inmpotriva infecţiilor fungice.
Metoda de obţinere: prin distilarea cu aburi a frunzelor şi ramurilor tinere
Indicatii:
- ten gras, cu tendinţe acneice
- diverse leziuni ale pielii
- abces cutanat, infecţii localizate
- acnee juvenilă, acnee rozacee
- erupţii cutanate, inclusiv in zona scutecelor
- plăgi şi piele suprainfectată
- afte bucale, gingivite