Ulei Tea Tree utilizat tratament acnee leziuni piele

Uleiul de tea tree sau din arbore de ceai, este recunoscut de sute de ani ca fiind foarte benefic pentru organism. Acesta este extras dintr-o planta ce creste in Australia. Uleiul de tea tree se foloseste intotdeauna ca un remediu. Se obtine prin distilarea cu abur a frunzelor.

Recomandari

Arborele de ceai este un arbore nativ  in Australia, preferă zonele mlăştinoase, dar este cultivat acum pe imense plantaţii, extractul acestuia fiind solicitat din ce   in ce mai mult   in   intreaga lume. Există multe specii şi subspecii de arbore de ceai, toate avand o scoarţă interesantă, care se decojeşte de pe trunchi. Are frunze  inguste ca nişte ace, flori albe sau in nuanţe diferite de roz. Denumirea acestuia provine incă din timpul lui James Cook, echipajul căruia savura după debarcarea in Australia, un ceai răcoritor preparat din frunzele arborelui melaleuca.

Uleiul esenţial de Tea Tree are virtuţi incontestabile ca antiseptic, acţionează  inmpotriva infecţiilor bacteriene cutanate, pentru curăţarea şi dezinfectarea tăieturilor şi a unor răni superficiale. Este unul dintre cele mai neiritante uleiuri antiseptice.

In cosmetică este interesant pentru acţiunea benefică asupra pielii acneice sau cu tendinţe de suprainfectare, preventiv sau curativ. De asemenea şi in igiena intimă este un aliat  inmpotriva infecţiilor fungice.

Metoda de obţinere: prin distilarea cu aburi a frunzelor şi ramurilor tinere

Indicatii:
  • ten gras, cu tendinţe acneice
  • diverse leziuni ale pielii
  • abces cutanat, infecţii localizate
  • acnee juvenilă, acnee rozacee
  • erupţii cutanate, inclusiv in zona scutecelor
  • plăgi şi piele suprainfectată
  • afte bucale, gingivite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *