Romania 100 de ani de la crearea statului national

Noutati in Monitorul Oficial gratuit  |  0 comentarii

HGR 24/2014 privind instituirea Programului naţional „ROMÂNIA 100“ publicat in M OF 41/2014. Guvernul Romaniei se pregateste de sarbatorirea la 1 decembrie 2018 a 100 de ani de la crearea statului national, unitar, roman.

ART. 1 - Se aproba desfasurarea Programului national "ROMANIA 100", pentru aniversarea, la 1 decembrie 2018, a 100 de ani de la crearea statului national, unitar, roman.
ART. 2
(1) Se constituie Comitetul national pentru pregatirea, organizarea si coordonarea desfasurarii actiunilor din cadrul Programului national prevazut la art. 1, denumit in continuare Comitet, avand componenta prevazuta in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
(2) Comitetul se intruneste lunar sau ori de cate ori este nevoie, la convocarea presedintelui, comunicata membrilor cu 3 zile inainte de data stabilita pentru desfasurarea sedintei.
ART. 3 - Actiunile si manifestarile care se includ in Programul national "ROMANIA 100" se stabilesc de catre Comitet.
ART. 4 - Actiunile si manifestarile incluse in cadrul Programului national "ROMANIA 100" se finanteaza de la bugetul de stat, din veniturile proprii ale ministerelor si institutiilor implicate, precum si din alte surse, inclusiv din donatii si sponsorizari, in conditiile legii.
ART. 5
(1) La desfasurarea manifestarilor dedicate Programului national "ROMANIA 100", institutiile publice implicate pot invita delegatii din strainatate.
(2) Cheltuielile de transport, cazare si diurna pentru delegatiile prevazute la alin. (1) se suporta de partea romana, potrivit legii.

Prim Ministru, Victor Ponta

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *